Kwartiermaker & zakelijk leider | Meet Me at the Lighthouse | Literatuurfestival Schiermonnikoog 2022

Opdrachtgever | Stichting Echo’s van het Wad

Functie | Kwartiermaker & zakelijk leider

Omschrijving | Via een goede vriendin kwam ik bij Meet Me at the Lighthouse terecht. Het idee voor een literatuurfestival op Schiermonnikoog heb ik al vroeg omarmd, ik vond het een supergoed idee. Door omstandigheden veranderde mijn positie: van de zijlijn naar de frontlinie. Ik kreeg een leidende rol in de eerste editie van het festival, dat van 18 t/m 20 november plaatsvond op Schiermonnikoog. In de korte tijd die er was, met minimale middelen en een minimaal team, hebben we een professioneel festival neergezet, dat inhoudelijk sterk was. Ik was ook betrokken bij een groot deel van het programma. Foto’s zijn hier terug te kijken! Literatuur en Schiermonnikoog blijken erg goed bij elkaar te passen. (Godfried Bomans was in 1970 al eens op het eiland…) Het is zo goed bevallen, dat er een tweede editie komt!

Wanneer | januari 2022 – december 2022